måndag 10 mars 2014

Rödluvan och vargen

Det var en gång Rödluvans mor sa till Rödluvan att du skulle gå raka vägen till mormor stugan och göra henne gott.

När hon gick på väg  träffade hon vargen och ljugade han till flickan. Rödluvan sprang från vägen in i skogen för att plocka blommor. Hon såg en till lite längre bort som var ännu vackre så sätt kom hon djupare in i skogen. Undertiden gick vargen raka vägen till mormors stuga och lurade mormor att han ar Rödluva. Vargen öppnade dörren och slukade mormor.

Sedan tog han på sig hennes nattlinne och nattmössa, lade sig i sängen och grod för för hänget. Efter en stund kom Rödluvan i stugan kände hon konstigt för att mormor låg med nattmössan över ansiktet och såg underlig ut. Rödluvan frågade många frågor och svarade konstiga svar och kom ut vargen på sängen och åt upp den lilla Rödluvan. Sedan somnade vargen och börgade snarka hög.

Jägaren  skulle precis skjuta vargen, och tänkte på att vargen kanske hade ätit upp den gamla gumman. Han hämtade kniv och sprättade upp magen på vargen. Då såg han den röda luva lysa och ut hoppade Rödluvan.

Till slut var det alla tre glada för att Rödluvan och sin mormor levde fast. Rödluvan sa att hon skulle aldrig sprang från vägen och in i skogen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar