söndag 20 april 2014

Stjärnlösa Nätter

Amer är 19 år föddes i Kirken i norra Irak. Hans bor med sin familj och växer upp i Sverige. Efter gynasiem flytta han till USA och jobba som lägerlärare ett år för att hans pappa tjatat och vill bestämma för honom. Han tycker att jobbigt för hennes syster Thalia för att hon alltid skriva brev till honom.Han älskar sin två yngre bror som heter Kari och Zoran. 

 

 

Efter ett år kommer han till baka i Sverige och bo ensam i sin lägenhet. Hans far ska resa tillbaka i Kurdistan norra Irak och vill han att Amer följa med. Amer har inget plan att åka dit men han måste packa resväska. Den resa är hans vidare öde och han bör göra det.

 

 

 

Sen  åker de två bilar och sova i bilen åtta dagar. Amer träffar sina faster och kusiner. Hans tycker att sina släktingar har jätte skillnad kultur mellan Irak och Sverige. T.ex kvinnorna hemmafruar aldrig går ut bara jobba alltid hemma. 


När hans var lite leka hans med sin kusin Amina och Samir och de var hans favorit kusin. Samir är hans kusin syskon med Amina nu bor han i Egland med familjen. 

 

Amer far och faster Nora vill att han ska gifter sig med sin kusin Amina. De säger till honom att Amina gillar dig och hon är en bra flicka som passa med dig om du älskar annat tjejen i Sverige de är lika hora som din mamma. Han känna sig ung och vill inte gifter sig med sin kusin Amina och han har också en tjej i Sverige. Han låsa dörr och stanna i sin rum äter någoting.


1 kommentar:

  1. Du har sammanfattat väl, men texten behöver bearbetas språkligt.

    SvaraRadera