torsdag 3 april 2014

Förbjud rökning på allmän plats "Renskriv"

Förbjud rökning på allmän plats ska för att alla vill ha friskluft och må bra och leva länge. Man ska sluta röka för att bli frisk och spara lite pengar. Jag tycker att rökning inte är bra för hälsan, man förlorar mycket pengar och det leder till en för tidig död.

För det första får Rökaren och omgivning skador och sjukdomar t.ex. lungcancer, kronisk bronkit och det förstör hjärnan. Jag tycker att de som röka kan de göra utom hus utom på förbjudna platser. Cigaretterna ska man förbjuda att sälja i affären och under 18 år kan de inte köpa och röka heller. Det är jätteviktigt att alla ska må bra, vara pigga, ha en stark kropp och själ och leva längre.

För det andra förlorar rökaren mycket pengar genom att köpa cigaretter t.ex. ett paket kostar 52 kr och på en månad bli det mycket. Om du bli sjuk av röken och går till sjukhus då måste du betala mycket pengar. De som inte röker kan spara pengar eftersom de slippar dyra cigaretter och medicine.

Dessutom är det inte bra för människors och barns hälsa därför att om du röker luften går hela vägen. Folken kan bli sjuka och få skadorna i kroppen för att de inte får friskluft.


Vi ska vara snälla mot människor genom att sluta röka och ha trevligt till samma utan cigaretter. Jag lovar att om du inte röker du kommer att få starkt hjärta och leva längre än rökarna.

1 kommentar:

  1. Därför du var snäll för att du också leva utan cigaretter.

    SvaraRadera